Reviews


24 juli 2017

Sinds mijn 20ste heb ik regelmatig rug en nek problemen. Dit kan variëren van zeurende pijn tot het niet meer uit bed kunnen komen omdat ik helemaal vast zit. Er zijn verschillende redenen waar mijn klachten door veroorzaakt worden. Ik werk in de tuinbouwsector waar ik met regelmaat zwaar en fysiek werk moet verrichten. Ook kan een nachtje verkeerd op mijn kussen liggen al voldoende zijn om klachten te hebben. Twee jaar geleden ben ik gestart met een 6 wekelijkse sportmassage waarbij de focus ligt op mijn rug en nek. Tijdens de massage wordt er naar mijn houding gekeken en worden (potentiele) pijnpunten onder de loep genomen en behandeld. Mijn klachten zijn met 95% afgenomen en wanneer ik nog wel klachten heb zijn deze lang niet meer zo erg. De preventieve werking door regelmatig "onderhoud" te laten plegen heeft er voor gezorgd dat ik minder belemmert wordt in mijn dagelijks leven.

 Ik kan iedereen de hartelijke en professionele behandelingen bij Fysio Koudekerk aanraden.

 Gijs Berbee


10 juli 2017

Met pijn en ongemak in mijn onderrug kwam ik bij Joke met de vraag om advies.

Het gevoel van schuiven en kraken voelde erg vervelend en hinderlijk.

Met Joke's kennis en ervaring kon zij mij al snel geruststellen m.b.t. de oorzaak van mijn klacht.

Door middel van massage, kundige handgrepen en advies begon ik weer vrijer te bewegen.

Al na drie behandelingen zat ik weer beter in mijn lichaam en was het antwoord op de vraag 'Hoe gaat het?' ronduit: 'Goed!'

Bedankt Joke! Het was precies wat ik nodig had.


24 mei 2017

ik wil mijn ervaring delen

Ik had al ruim 3 maanden last van mijn lies, dacht dat het overbelasting was. Uiteindelijk naar de huisarts gegaan, die stuurde mij naar het ziekenhuis voor een foto van me heup. Daar was geen heup slijtage te zien.

Ben toen maar naar de fysio praktijk van Joke gegaan en heel apart na 3 behandelingen was het weg!

Ze trok hard aan me been  dat was wel even gevoelig, heb ook geen last meer gehad van me lies

Een hele mooie korte ervaring met Joke op deze manier

Dank je wel joke nu kan ik weer gaan wandelen dank zij jou


19 april 2017

Al meer dan 30 jaar speel ik tennis. Eind vorig jaar werd na elk partijtje tennis m’n knie dik en pijnlijk en ook m’n enkel speelde op die manier op. Onderzoek wees uit dat ik artrose zowel in die enkel als in een knie had. Op aanbeveling van m’n huisarts naar Fysio Koudekerk gegaan. Daar kreeg ik een aantal oefeningen ingestudeerd en voorgeschreven die de spieren rondom deze gewrichten moesten versterken. Door de sterkere spieren kan de belasting op de gewrichten beter opgevangen worden. Reeds na een week merkte ik een flinke vooruitgang en na 2 weken kon ik weer tennissen. Ik heb de behandeling in deze periode ervaren als zeer doelgericht, waardoor de problemen snel verdwenen. Door de oefeningen dagelijks te blijven doen houd ik de spieren sterk, waardoor ik bij het sporten geen enkel probleem meer heb. Het half uurtje oefenen per dag heb ik daar graag voor over.

Chris van der Klugt


30 december 2016

Ik liep al maanden met een tenniselleboog rond. Veel pijn, de huisarts zag geen oplossing alleen spuiten erin als de de pijn ondraaglijk zou worden. Mijn eigen fysio zag er ook geen heil in. Via een collega met dezelfde klacht kwam ik bij Joke. De eerste behandeling was een hel. Ik dacht: dat gaat hem niet worden. Maar toch ben ik naar de tweede afspraak gegaan. Met goede raad en oefeningen thuis en de behandeling was ik al snel pijnvrij. Tijdens de vakantie van Joke door Marijke behandeld met dry needling. Ook dat was de eeste keer een heftige ervaring, maar o wat was dat ook een prima resultaat.

Ik ben zo goed als pijnvrij. Nog even na behandelen en thuis oefenen blijft een pre.

Top en dit is voor mij zeker de praktijk voor de toekomst ook ondanks dat ik even moet rijden.

Groeten Jose Kuijer


8 november 2016

Evenwichtsstoornis

Dat is heel lastig, maar met goede therapie valt er goed mee te leven. Zoals bij mij kwam Joke Smith. Het was de eerste paar keer heel vervelend en ik was echt van de kaart. Maar na de vierde keer ging het steeds beter. Nu ben ik 7 behandelingen verder en nu krijg ik om de drie weken therapie. Ik ben 87 en helemaal weg gaat het niet, maar ik voel me een stuk beter. En het suizen in mijn oor is ook veel minder.


3 november 2016

Na valpartij op twee plaatsen mijn arm gebroken.

Ik heb toen een operatie gehad en moest na drie dagen al met fysiotherapie beginnen. Kwam bij deze praktijk in ons eigen dorp terecht met twee fantastische mensen.

Ze kwamen zes weken lang drie keer per week bij mij thuis. Nu ga ik twee keer per week naar de praktijk en het gaat erg goed  met mijn arm.

De chirurg die me geopereerd heeft vindt het boven verwachting. Dat is dus dankzij deze twee gespecialiceerde mensen.

Ik ben voorlopig nog niet klaar met therapie maar het gaat dus heel goed.

Jullie alvast bedankt. Ik kan iedereen deze praktijk dan ook aanraden.

Nardi Idsinga


1 september 2016

Drie maanden schouder en arm klachten zonder naar een fysio te gaan. Daarna drie maanden nog steeds klachten, maar wel onder behandeling bij een fysiotherapeute. Toen getipt door een kennis dat Fysio Koudekerk gespecialiseerd is in dat soort klachten. En nu nog geen drie maanden verder ben ik bijna klachtenvrij. De kennis had dus gelijk: Als je snel, door een fysio met aandacht en enthousiasme, van je klachten af wil dan is dit een prima adres.

Henri Bos


11 augustus 2016

In oktober 2015 heb ik gebeld met de FysioKouderkerk. Het enthousiasme en de gedrevenheid in Joke haar werk is al merkbaar in het eerste telefoon gesprek. Wat mij nog het meest verbaasde is dat je zo snel bij haar terecht kunt.

Eerst ben ik door Joke behandeld voor mijn nek-klachten, ik vond en vind het nog steeds bijzonder dat Joke in het eerste gesprek tegen mij zei “waarom luister jij nu al 10 minuten naar mij met je tong tegen je verhemelte aan?”

Naast het feit dat je goed behandeld wordt voor de klachten die je aangeeft, kijkt Joke ook naar jou als persoon en zijn de gesprekken coachend, motiveren en zeer leerzaam!

Ik heb heel erg veel gehad aan onze gesprekken en geleerd hoe om te gaan met stress en te zorgen dat de stress zich niet om gaat zetten in lichamelijke klachten.

Joke, dank daarvoor!

Marieke Koelewijn


9 augustus 2016

“Eigenlijk zou ik niet weten wat het kan zijn”, sprak mijn huisarts een half jaar geleden tegen mij! “Misschien is het verstandig, om eens met een fysiotherapeut te praten, om te kijken waar de pijn vandaan komt!”

Zo kwam ik bij FysioKoudekerk.  Joke was bekend voor mij en dat praat makkelijker over zo’n vage klacht als pijn in de zijkant van de benen, die ontstaat tijdens het bewegen. Wat kon dat nou zijn? Ik had het al meer dan een half jaar en voor mijn gevoel werd het alleen maar erger. Bij het bewegen had ik er erg veel last van en dus deed ik steeds minder.

“Het is zoeken”, sprak Joke, “Je lopen is niet in balans”.” Dat is niet goed, Laten we daar maar eens aan beginnen”! Die directe manier van praten en handelen, was voor mijn persoontje de oplossing! Het stimuleerde mij enorm!

Het lijf van mij wilde niet en als 71- jarige denk je dan snel:” Het is de ouderdom”. “Ik moet er mee leren leven!”

We zijn eraan begonnen, samen, pratend, steeds proberend en we zijn eruit gekomen. Een scan van de rug en knieën gaf aan dat er artrose in het spel was. Aan de hand daarvan heeft Joke voor mij een op maat gesneden oefenplan opgesteld. Dat vraagt wilskracht, maar de klachten werden minder en dat geeft een kick. Ik merkte dat juist door met verstand te bewegen, de klachten verdwenen.

Door deze ervaring weet ik, wat ik moet doen wanneer het zich weer aandient. Tijdens mijn vakantie op Sumatra, waar ik flink heb geklommen en geklauterd en door stroomversnellingen heb gewaad, had ik geen pijn. Helaas zit je daarna heel lang in het vliegtuig en op Schiphol stapte ik uit en dacht: “O jee, daar is het weer”!

Ik ben dus weer heel serieus aan mijn oefenprogramma begonnen, want ik weet dat het helpt!

Freijja Zandbergen-van der Wel


30 mei 2016 

Een aantal weken geleden ben ik door mijn huisarts naar Joke Smith, fysiotherapeut van de Fysiotherapiepraktijk Koudekerk gestuurd.

Ik had erg veel pijn in mijn knieën en kon daarom erg weinig meer doen. Na een stevige wake up call tijdens mijn eerste bezoek ben ik met Joke aan het werk gegaan. Ik wist niet dat je met betrekkelijk weinig maar wel professionele support zover kan komen.

Nu beweeg ik me veel makkelijker, loop ik weer makkelijker de trap op en golf ik weer.

Ben weer een blij mens, had ik veel eerder moeten doen!

Regards

Casper Kaat


 

Oude Wetering 14-05-2016

Ik ben al jaren vaste klant van Joke Smith. Ik heb Joke leren kennen tijdens mijn actieve tennisperiode. Met haar heb ik de nodige successen behaald en plezier beleefd tijdens en na het sporten!

Zowel Joke als ik hebben de leraren opleiding lichamelijke oefening in Den Haag gevolgd. Dat geeft een bepaalde band en in de loop der jaren is er mede door het tennissen een vriendschap  ontstaan.

Niet alleen omdat ik bevriend ben met Joke laat ik mij door haar behandelen. Ik vind haar zeer kundig! Zij heeft mij van mijn rugklachten afgeholpen niet alleen door Fysiotherapie maar ook door  er waardevolle adviezen  bij te geven!

Als je intensief sport en  op een leeftijd begint te komen waarop  er wat pijntjes in spieren en aanhechtingen van pezen ontstaan, helpt Joke er mij tot nu toe altijd prima van af.

Ook al heb ik een Fysiotherapie praktijk op loopafstand van mijn huis in Oude Wetering, ik rijd toch eenmaal in de zes weken naar Koudekerk aan den Rijn voor een sportmassage bij Joke!

Wim Hendriksen


 

15 maart 2016

In november 2014 ben ik bij Joke gekomen. In eerste instantie voor nek -en schouderklachten. Daar had ik op dat moment het meeste last van. Na een paar behandelingen bij Joke heb ik een uitstapje gemaakt naar collega Marijke voor dry needling om de verhardingen in mijn spieren weg te krijgen. Dit heeft goed geholpen en mijn nek -en schouderklachten zijn zo goed als verdwenen. Mijn rug is al jaren een zwak punt en nadat het beter met mijn nek en schouders ging ben ik met Joke aan de slag gegaan om ook de rugklachten te verminderen. In deze periode heb ik ook nog eens een blessure aan mijn been opgelopen waardoor ik last van mijn heup kreeg. In de daaropvolgende maanden ben ik met deze klachten aan de slag gegaan. Tijdens de behandeling kwamen er nog meer klachten boven water. Tijdens de behandelingen van Joke bleek dat ik niet goed naar mijn lichaam luisterde en moeite had met ontspannen. Deze klachten waren in de loop der jaren zo ‘normaal’ geworden dat ik niet eens meer doorhad dat ze er waren. Ik ben onder begeleiding van Joke weer van 0 af aan begonnen met sporten. Daarbij heb ik veel oefeningen gedaan, heb ik leren luisteren naar mijn lichaam, leren ontspannen en af en toe een uitstapje naar Marijke gemaakt. Dit alles heeft er voor gezorgd dat ik nu, na ruim een jaar, kan zeggen dat ik zo goed als van al mijn klachten af ben. Ik ga nu om de paar weken nog even langs bij Joke voor ‘onderhoud’. Zo kan ik ervoor zorgen dat het voortaan goed blijft gaan! Ik kan iedereen aanraden, met welke klacht dan ook, om contact te zoeken met de dames van Fysiotherapie Koudekerk.


25 december 2015

Tijdens mijn chemo periode in het ziekenhuis werd ik er op gewezen dat oncologie fysiotherapie goed zou kunnen helpen om weer op krachten te komen. Van een goede buur hoorde ik dat zij ook goed geholpen was door Fysio Koudekerk.

Zelf was ik al eerder bij Joke onder behandeling geweest dus was ik blij dat ik ook nu weer bij hun terecht kon.

Samen met Foke werd er een programma opgesteld om mijn spieren weer op sterkte te krijgen en mijn uithoudingsvermogen te verbeteren.

Ik was blij verrast na een aantal behandelingen te merken dat mijn vermoeidheid begon af te nemen. Het twee keer per week onder deskundige leiding van Foke of Joke werken aan mijn herstel gaf mij hernieuwde energie. Natuurlijk heb ik daarnaast ook zelf thuis mijn oefeningen gedaan en gewandeld of gefietst. Nu na een half jaar intensieve Fysiotherapie ben ik weer terug op mijn oude energie niveau. Voor mij was de hulp van Foke en Joke de stimulans die ik nodig had om uit het diepe chemo dal te klimmen. Heel hartelijk bedankt dames!

Gert Heikoop


21 december 2015

Laatst was ik gevallen met een paraplu in mijn hand. Eerst dacht ik het valt wel mee, maar dat was niet zo. Ik ging naar de huisarts en die verwees me door naar het ziekenhuis om foto's te laten maken. De uitslag viel gelukkig mee, het was niet gebroken maar wel zwaar gekneusd en heel erg dik. Het leek wel een bokshandschoen! Toen het na een paar dagen nogsteeds zo dik was, ben ik maar naar de fysio gegaan. Joke heeft mij heel goed geholpen, na een tijdje was mijn hand weer hersteld. Hij werkt weer zo goed als nieuw.

Dankjewel Joke!


 

 

17 december 2015

Beste lezer,

Ik ben Wim Balyon en werk als grafisch vormgever bij De Bink in Leiden. Mijn werk brengt met zich mee, dat je al snel in een houding achter het beeldscherm zit. Dit is op zich niet zo erg, maar als hier enige druk bij komt kijken, loopt de spanning in de schouders en nekspieren al snel op.
Ik sport regelmatig zoals voetbal, bootcamp en boksen. Dit zorgt ervoor dat er ook ontspanning is. Tot een anderhalf jaar geleden mijn beide schedel-nekspieren verkrampt waren geraakt. Ik ging op een warme dag fotograferen en kwam terug op de werkplek met airco. Koude lucht eroverheen en het was raak. Slapen, staan en zitten was echt niet meer leuk. Alle bewegingen leken wel uit mijn nek te komen. Joke, bij ons bekend omdat zij met regelmaat het personeel op het bedrijf controleert, was dus de eerste die ik belde.

Ik ben begonnen met een behandeling van twee keer per week. Die gaf gelukkig al snel enig herstel. En daarna nog eens drie a vier weken eenmaal. Super! Ik was gelukkig na die behandelingen er vanaf. Daar er na een week of vier er altijd weer wat lichte spanning komt in de nek en schouderstreek, volg ik nu een periodiek onderhoud. Om de zes weken (inmiddels maar nodig) ga ik langs en wordt de boel goed los gemaakt. Een echte aanrader en zeker voor hen die werken achter een scherm een echte aanrader. Buiten dat het ontzettend goed is voor je… is het ook nog prettig J!!! Mijn complimenten gaan hierbij ook uit naar alle medewerkers van Fysio Koudekerk.

Groeten Wim


28 september 2015

TERUGBLIK:

Eind april van dit jaar werd ik plotseling getroffen door hevige pijnen aan mijn bekken aan de linkerkant van mijn lichaam. Ik weet geen oorzaak. Ik werd ‘s morgens wakker en elke beweging veroorzaakte hevige pijn. Ik kon ook nauwelijks mijn bed uitkomen. Ik kon nauwelijks lopen, elke stap was pijnlijk. Mijn man heeft mij naar de huisarts gebracht. Vastgesteld werd dat de pijn werd veroorzaakt door het SI gewricht dat uit zijn verband was. De huisarts adviseerde sterke pijnstillers in te nemen (alleen paracetamol hielp niet) en spoedig advies te vragen bij een fysiotherapeut.

Joke Smith had mij in het verleden wel eens geholpen als ik fysio nodig had, dus heb ik direct met haar contact opgenomen. Zij reageerde direct en in het begin heeft zij mij diverse malen thuis bezocht om het probleem precies vast te kunnen stellen. Zij is mij gaan helpen met een verscheidenheid aan oefeningen om het probleem op te lossen. Vooral de eerste twee weken waren heel heftig. Bijna elke beweging, ook in bed, ging gepaard met sterke pijnscheuten. Verleggen naar een andere houding in bed, het uit bed komen en in bed gaan liggen en het lopen waren in het begin steeds heel pijnlijk. Van de huisarts kreeg ik sterkere pijnstillers, o.a. Morfine om de pijn enigszins de kunnen verdragen.

Gelukkig begonnen de oefeningen die Joke voorschreef en voordeed te helpen. Ik kon mij geleidelijk aan wat beter verplaatsen en kon nu ook naar de praktijk van Joke toekomen om daar verdere oefeningen te doen. Ik heb gemerkt hoe vakkundig Joke is, hoe zij precies kon achterhalen waar het probleem zat en hoe zij toewerkte aan een oplossing. Zij was bij de begeleiding heel duidelijk. Zij gaf raad met daarbij diverse oefeningen, die ook schriftelijk werden opgesteld om ook thuis de oefeningen goed te kunnen doen. Ik heb bewondering gekregen voor de GROTE BETROKKENHEID EN VAKKUNDIGHEID VAN JOKE EN HAAR DOORZETTINGS VERMOGEN. Gezien het probleem heeft het wat tijd gekost maar uiteindelijk is het GELUKT. De hevige pijnen zijn voorbij, ik kan me weer redelijk goed verplaatsen, weer boodschappen doen en weer wat ondernemen.

Mieke


 

1 September 2015

Pijn, altijd aanwezige pijn. De tijd leek soms stil te staan en zelfs de nachten werden langer en langer wanneer je door de pijn steeds moeilijker in slaap valt. Alles wat ik probeerde om de pijnklachten dragelijk te krijgen leken niets meer uit te halen.

Allang werd mijn dagelijks leven beïnvloed door nek- en schouderklachten, met vervelende uitstraling naar mijn linkerarm. Een lekkere stand om ontspannen te zitten of zelfs maar te liggen kon ik niet meer vinden. Een lange periode fysiotherapie en vele behandelingen bij de osteopaat en magnetiseur hadden geen verlichting gebracht.

Toen zelfs een ontspannen yogales door de pijn niet meer te doen was, vertelde de docente dat ze goede berichten over de behandeling van nek- en schouderklachten had vernomen bij Joke Smith. Toch maar even langs de huisarts voor advies; toen ook die aangaf dat de praktijk van Joke Smith de beste kans gaf op een succesvolle behandeling was de keuze snel gemaakt.

Ik ben nu een tiental weken verder. De herkomst van mijn klachten, veroorzaakt door een jarenlange verkeerde lichaamshouding, werd snel gevonden. De behandelingen aangevuld met een aantal eenvoudige, maar gerichte oefeningen hebben de uitstralingspijnen in mijn arm verholpen en hebben me mijn nachtrust terug gegeven. Vanaf het begin is me duidelijk gemaakt dat ik zelf veel tijd en effort zal moeten steken in mijn herstel. Er is goed naar me geluisterd en het behandelplan werd duidelijk gecommuniceerd, ik ben veel te weten gekomen over de achtergrond van mijn klachten. Al na enkele behandelingen had ik het vertrouwen dat het programma de juiste mix had; enerzijds zeer resultaatgericht, anderzijds door mij vol te houden.

Kortom, ik ben zeer tevreden over de behandeling en het bereikte resultaat. Soms ligt de oplossing dichter bij huis dan je denkt: Fysio Koudekerk.

Sandra


Augustus 2015

 

Helaas heb ik, mede door de druk van mijn toenmalige werk, nogal veel ervaring met fysiotherapie en therapeuten. Altijd rug- en schouderklachten. Onlangs kreeg ik een onverwachte aanval van nekkramp. Daar kon ik onmogelijk mee slapen en het dagelijkse leven werd er ook niet vrolijker door. Mijn dochter verwees me naar Joke Smith in Koudekerk.

Met enige scepsis heb ik me daar gemeld. Tot mijn verrassing werd ik daar door Joke direct doeltreffend en serieus aangepakt. Geen omhaal van woorden en inleidend gepraat maar een flinke behandeling. Gelijk al was er een positief resultaat. Niet alleen de spieren werden in de volgende sessies onder handen genomen. Ook werd er naar de oorzaken gezocht. Niet alleen het fysieke knelpunt werd snel vastgesteld maar ook waardoor deze is ontstaan. Met haar had ik de acute problemen snel onder controle.

Naast en bij de behandeling op de massagetafel geeft ze praktische adviezen hoe herhaling van de problemen zo goed mogelijk te voorkomen. Ook dat gebeurt in heldere en directe taal. Daar is om zo te zeggen geen woord Spaans bij. Niet eerder ben ik zo professioneel onder handen (ook letterlijk) genomen. De nazorg en controle, ook over de wijze van opvolgen van de adviezen, is stipt.

Kortom de praktijk van Fysio Koudekerk is professioneel zonder omwegen, zonder soft gepraat en zeer oplossingsgericht. Het werd erg belangrijk gevonden mij inzicht te geven in de aard van mijn probleem en in de wijze van aanpak daarvan. Geen hocus pocus dus. Voor mij een prettige verrassing dat fysiotherapie veel meer is, en kan zijn, dan een standaard aanpak. Elke sessie leverde leermomenten op en verbeterde de kwaliteit van leven.

Han Kapsenberg, 73 jaar, ex korpsleiding politie.


29 Juli 2015

Ik kan weer touwtje springen met mijn dochter!

Nadat ik heel ongelukkig mijn enkelband had gescheurd, bleef ik last houden van pijn in mijn voet. Met traplopen, hurken, touwtje springen en spelen met de kinderen bleef ik diep van binnen een zeurende pijn voelen. En met 4 kleine kinderen is dit niet prettig.

Na 8 weken, toen moest de enkelband toch wel over zijn werd mij gezegd, toch maar naar de dokter gegaan. Die verwees mij door naar de fysio.

Al zoekend op internet kwam ik uit bij Joke Smit. Vanaf het eerste moment dat ik binnenstapte voelde het goed. Ze luisterde naar mijn verhaal, voelde precies aan hoe ik was (“pijn, ach, dat is een groot woord, het is gevoelig”, was altijd mijn antwoord) en wist binnen 3 behandelingen de juiste plek naar boven te krijgen (het bleek een pees te zijn). Gaandeweg de behandelingen en met de adviezen die Joke mij gaf, ging het steeds beter. Na 10/12 behandelingen was de pijn volledig weg en kan ik weer alles met de kinderen ondernemen!

Ik ben blij dat ik de stap naar de fysio gemaakt heb en kan echt zeggen dat de persoonlijke aandacht en begeleiding die ik van Joke heb gekregen zeker hebben bijgedragen aan mijn herstel!

Gemma Beij


25 juni 2015

Frozen shoulder

review koos brommersIn maart 2014 bij Joke in behandeling gegaan voor een frozen shoulder.  Ik was al 6 weken onder behandeling bij de orthopeed in het ziekenhuis en had een injectie gehad in het gewricht, maar merkte weinig verbetering. De orthopeed vond fysiotherapie niet nodig, noemde dit zinloos, en adviseerde mij een 2e injectie, deze geweigerd en in behandeling gegaan bij Joke.

Ik had op dat moment veel hinder van mijn schouder en werd daardoor erg beperkt in mijn werkzaamheden. Ik begon met 3 behandelingen 

in de week, dit was vooral het losmaken van mijn spieren rond mijn linker schouder. Al pratende met Joke, constateerde zij, dat de frozen shoulder mede was ontstaan door mijn voorgeschiedenis. In november 2010 heb ik 3 tia”s gehad, waar ik gelukkig geen blijvende letsels van heb overgehouden, behalve bij moeheid kreeg ik soms, een paar keer per maand, een “slapend” gevoel over mijn hele linkerzijde van mijn lichaam, een irritant en vervelend gevoel wat mij toch wel enigszins beperkte. Verschillende keren naar neuroloog geweest, die zei mij dat het een restverschijnsel van de tia' s was en ik dat moest accepteren en  daarmee moest leren leven.

Na intensieve behandelingen van Joke, en thuis iedere dag oefenen met elastiek en gewichten en talloze oefeningen,  ging het langzaam een beetje beter met soms een terugval. Na 3 maanden behandeling constateerde ik dat ik  het “slapende” gevoel helemaal niet meer voelde.

Nu na 1 jaar en 2 maanden fysiotherapie is de frozenshoulder over en ben niet meer beperkt in mijn bewegingen, maar wat ik het meest bijzonder vind, is dat ik totaal geen last meer heb van dat vervelende gevoel aan mijn linkerzijde waar ik “mee moest leren leven”. Ik wil daarom ook Fysiokoudekerk, en in het bijzonder Joke, op deze manier enorm bedanken voor alle goede behandelingen van ruim een jaar, het resultaat is geweldig. Dankzij de goede begeleiding en goede samenwerking tijdens de behandelingen ben ik niet alleen van mijn frozenshoulder af, maar vooral van mijn nare restverschijnsel van mijn tia’s waar ik bijna 4 jaar last van heb gehad!!!!!!!

Koos


 

Al ruim 5 jaren lang had ik ‘stijve’ kuiten. Dit is zelfs neurologisch onderzocht, daarna twee psychotherapeuten met nu een verwijzing naar Joke Smith en een diagnose: ‘verharde spieren,’ achterstallig onderhoud. Dit waren de diep gelegen spieren waar je niet goed bij kan komen. ‘Dry needling’ is de therapie, het duurt wel maar dan heb je ook wat.

Zelfs de verharde spier in mijn nek wordt opgelost, het kijken naar boven is nu al geen probleem. Ja, want als naar boven kijken niet gaat dan pas je jezelf aan, je wil toch nog lang niet hemelen.

‘Mindfulness’ -‘Body scan’ ‘Meditatie’ ‘Schakra’- voor de nuchtere vooral ‘body scan’ ondersteund met info van Joke is een effectieve wapen om verharde spieren te voorkomen plus aandacht voor de toekomst.

Dry needling

Dit zijn lange acupunctuur naalden die ‘kortsluiting’ in de verharde stukken spier veroorzaken. De naald voel ik echt niet; zelf kijk ik nog steeds niet. Het ‘raak’ prikken –in een verharde spier- voel je wel degelijk als een doffe pijn. De verharde spier komt weer ‘on line’ de reactie is een ‘twitch.’ Het minder raak prikken geeft alleen een ‘twitch.’ Soms met een prik voel je een scherpe pijn –iets verkeerd geraakt- ‘oeps’ even terug, het is voor een goed doel.

Johan